luni, 6 septembrie 2010

"Calibrarea monitorului cu imprimanta?"

Foarte multe persoane dau search sub aceasta forma pe motoare de cautare, numai ca este cam gresit. Sistemul functioneaza astfel:

1. Se calibreaza monitorul.
2. Se calibreaza imprimanta (se creeaza un profil de culoare pentru o combinatie de tip de cerneala/ media/ setari de imprimare)
3. Profilul creeat pentru imprimanta se foloseste in aplicatiile de editare a imaginilor (Adobe, CorelDRAW X5) pentru functia "Soft Proof" care simuleaza pe ecran cum vor arata culorile printate.
 Astfel se poate realiza vizual "Calibrarea monitorului cu imprimanta"

Profesionistii care au nevoie intr-adevar de aceste functii pentru productie pot apela la firme specializate, gen GrupTransilvae,  care folosesc echipamente profesionale X-rite sau Barbieri percep in jur de 50-100 euro pentru calibrarea unui monitor sau 150-200 euro pentru realizarea unui profil de imprimanta.

Amatorii pot achizitiona de aceste sume echipamente semiprofesioniste mai ieftine din gama Datacolor
O alta varianta ar fi se apeleze la firme care detin  pentru uz propriu echipamente de calibrat...unele agentii de publicitate sau firme de productie publicitara care percep taxe mai mici.

Un utilizator casnic nu poate beneficia de aceste functii deoarece costa destul de mult. Poate obtine ceva aproximativ folosind profilele default ale imprimantei si unele programe pentru calibrarea vizuala a monitorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu