sâmbătă, 10 februarie 2018

DIY Mobila pentru dormitor


Daca aveti imaginatie, putin timp liber si va place sa mesteriti, va prezint un proiect pentru constructia mobilierului de dormitor.
Am urmarit ca mobilierul sa se potriveasca nevoilor personale:

-spatiu cat mai mare de depozitare (in interior 190x215cm, dimensiuni totale 240x 220cm) si sa nu se iroseasca din spatiul exterior (usi culisante)

-sa fie demontabil usor si sa poata fi montat in alta locatie (intregul ansamblu se poate monta si cu zona de sertare/rafturi pe partea dreapta)-sa fie practic si placut vizual: cand se deschide usa camerei nu te lovesti de o cutie de PAL cum sunt dulapurile normale. Zona rafturilor nu impiedica campul vizual si se sprijina numai pe piciorul din spate pentru a elimina un obstacol de care va puteti lovi

-economic: este utilizat PAL alb ieftin, usile sunt facute din cadru usor din lemn imbracat in panza, sistemul de culisare este economic, am eliminat placajul de pe spatele dulapului. Materialele pentru dulap au costat aprox. 680Lei.

Sunteti liberi sa modificati proiectul asa cum doriti, iar la sfarsit veti avea satisfactia ca din mainile voastre a iesit un mobilier unic.Scule necesare


In plus mai sunt necesare cateva scule de mana uzuale: echer, suport hartie abraziva, surubelnita dreapta si in cruce, ciocan, patent, cutter.

Orice operatiune de constructie se poate face de o singura persoana cu doua maini (dar nu cu doua "stangi"). Este nevoie de ajutor numai la montajul final pe pozitie, in picioare.

Pentru desfasurarea activitatii aveti nevoie de o camera spatioasa (recomandat o camera goala) unde se poate face usor curat. Acoperiti cu o folie mobilierul ramas in camera (o sa fie nevoie de taiere, slefuire si se face pulbere de lemn)

ATENTIE: utilizati echipamentul de protectie necesar in functie de fiecare operatiune: manusi si ochelari de protectie (cand se lucreaza cu fierastraul pendular), masca de praf (cand se slefuieste lemnul).

Nu in ultimul rand, daca lucrati in apartament, respectati programul de odihna si nu faceti zgomot in exces.
Urmariti constructia dulapului in partea a 2-a

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu