joi, 8 martie 2018

Conectare "www.domeniu.ro" la Blogger

Am tot cautat un tutorial pentru conectarea domeniului.ro la Blogger. Am gasit varianta cu achizitionare de gazduire (reclama la serivicii de gazduire) sau conectarea cu godaddy.com dar cu interfata veche. Configurarea pare mai simpla acum si o voi detalia in continuare..

1. In primul rand trebuie sa va cumparati un domeniu.ro. Se pare ca de la 1 martie 2018 domeniile nu se mai cumpara pe "viata" ci se plateste ca abonament pe an. (puteti achita taxa in fiecare an sau pe maxim 10 ani). Costul este intre 7-10 euro/an in functie de furnizor. Aveti grija sa nu uitati sa prelungiti anual domeniul!!!

2. Intrati in contul de administrare al domeniului la rotld.ro și adaugati la sectiunea Nameservers datele de la GODaddy: ns21.domaincontrol.com și ns22.domaincontrol.com. Urmati procedura de actualizare.


3. Faceti cont la GoDaddy.com. Deschideti apoi organizarea domeniilor:
Apoi din bara de meniu verde selectati DNS > Add DNS Hosting și adaugați domeniul.ro pe care l-ati cumparat.
Deschideti apoi setarile domeniului apasand pe cele trei puncte > Manage DNS apoi lasati fereastra deschisa:

4. Intrati in setarile Blogger > De baza > Publicare si introduceti www.domeniul.ro cumparat. Veti primi apoi o eroare cu doua setari dns CNAME. Copiati aceste setari si le treceti in fereastra Manage DNS de la GODaddy (apasati pe editare si modificati valorile)

5. Intrati din nou la  Blogger > De baza > Publicare si introduceti www.domeniul.ro; acum nu o sa va mai dea eroare si o fie adaugat domeniul la Blogger. Daca nu functioneaza acest pas imediat dupa ce ati facut setarile asteptati 24-48 ore apoi incercati din nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu