sâmbătă, 10 iulie 2021

Muncesc pentru mine

 Suna egoist, nu?

Cand îmi ajut colegii/ clientii, nu ii ajut pentru că așa fac bani, fac impresie buna, mă obligă șeful sau postul. Ci pentru că mă simt bine când fac asta- ajut pentru mine!


Când îmi duc la bun sfârșit sarcinile, nu le fac pentru că așa scrie in fișa postului, ci pentru că este responsabilitatea mea - sunt responsabil pentru mine.


Când mi se solicita sa fac ceva, spun DA când se poate, iar când consider că nu se poate, spun că NU se poate. Cuvântul meu contează pentru mine.


Când am contact cu colegi sau șefi agresivi care mă aduc psihic în pragul demisiei și nu dorm nopti la rand. Nu muncesc pentru ei muncesc pentru mine și pot să fac asta oriunde. 


Cand fac o greșeală și cineva mă baga in "adunătura de prosti". Invăț din greseli. Învăț pentru mine.


Cand nu sunt de acord cu cineva și doar din  aceasta cauza acel cineva mă considera dușmanul lui și că "ar trebui sa fiu dat afara" "să-mi rupă picioarele" sau "ar trebui sa mor". Așa învat că acel cineva e un "nimeni". Invat, pentru mine.


Când copilul meu vrea sa se joace cu mine și eu nu pot pentru că mă macină problemele de la munca, abia atunci imi dau seama  pentru cine muncesc....


https://youtube.com/playlist?list=PLB6IlQUXEWpmCWjb8kglc-YTnY6xmDNH-


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu