marți, 12 octombrie 2021

Visele

 In timpul viselor creierul arhiveaza si stocheaza emotiile. Aceste emotii le vedem sub forma unui film. In visele lucide apar unele emotii foarte puternice prezentate atat de realist incat percepem culori, senzatii auditive puternice, simtim vantul pe piele, etc. 

Conform specialistilor s-a descoperit ca in timpul cosmarurilor in vise sunt prezentate vizual intamplari "rupte" din realitate: nu este reprodus ce am vazut in realitate ci sunt facute asocieri (colaje din ce am vazut/ auzit/ simtit). Astfel aceste intamplari sunt prezentate ca un film pe care il putem intelege, analiza constient astfel incat sa tragem concluziile corecte. In visele lucide este prezenta si constiinta noastra si putem analiza, lua decizii, in timpul unui cosmar ne putem spune ca "este doar un vis" nu trebuie sa ne speriem, hai sa exploram mai departe"

O observatie proprie. Aceste vise sunt incarcate cu emotii care ne blocheaza (exemplu frica). In timpul acestor vise se produce un hormon asemanator adrenalinei care activeaza doar creierul dar nu produce efectele negative ale adrenalinei in corp.

Daca ne tezim dintr-un vis incarcat emotional avem in corp o senzatie de amorteala, foarte asemanatoare cu valurile de "efect de piele de gaina" din timpul meditatiei. Unii mai numesc aceata senzatie "Orgasm al creierului".  Inca nu am decoperit ce efecte are asupra corpului....urmeaza.


https://youtu.be/dUyiRnA23Wk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu