sâmbătă, 11 decembrie 2021

Reteta unei companii (acesta este un pamflet)

Se pun toti oamenii intr-o oala, se adauga ceva condimente si se amesteca bine. Daca va grabiti si nu reactioneaza corespunzator se adauga lamaie si un plic de bicarbonat de sodiu. Unii se vor duce la fund altii vor iesi la suprafata. Cei prea incapatanati care nu vor sa reactioneze vor fi eliminati manual.

Un loc de muncă bazat pe frică este un loc în care frica este energia predominantă. Un loc de muncă sănătos este unul în care încrederea este energia predominantă. Încrederea și frica nu pot coexista în același loc. Oamenii care pretind că pot coexista le este frică să recunoască: teama managerială învinge încrederea de fiecare dată.

Fie liderii unei organizații au încredere în angajații lor, fie nu. Un sef temut va angaja oameni DA "da șefu, așa facem șefu".

Semne prin care va dati seama ca lucrati intr-o companie unde interactiunile sunt bazate pe frica.

1. Într-un loc de muncă bazat pe frică, toată lumea este concentrată pe obiectivele lor zilnice. Trebuie să fie asa pentru că, dacă greseste ceva, ar putea să-și piardă locul de muncă. Nu veți obține implicare, colaborare sau inovație de la oamenii care sunt speriați de moarte!

2. Într-o cultură bazată pe frică, managerii și oamenii de resurse umane se specializează în alocarea muncii, măsurarea rezultatelor, pedepsirea infracțiunilor și menținerea ordinii. Într-o cultură sănătoasă, managerii și HR se specializează în ascultarea angajaților, rezolvarea problemelor cu aceștia, celebrarea succeselor și imaginarea unor succese și mai mari!

3. Într-un mediu bazat pe frică, oamenilor le este frică să spună adevărul, deoarece știu deja că nimeni nu vrea să-l audă. De unde știu ei asta? Pentru ca atunci cand se spune adevarul, seful "arunca cu flacari" si nimic nu iese bun din asta.

4. Într-o companie bazată pe frică, oamenii barfesc in continuu despre cine cu cine se cearta, cum a mai fost "pedepsit unul" sau circula povestile despre cum se dau oamenii afara. Dezbina si cucereste.

5. Într-o companie bazată pe frică, angajații se întreabă dacă vor mai avea un loc de muncă săptămâna viitoare. O evaluare excelentă a performanței sau un triumf la locul de muncă nu garantează nimănui încă o săptămână de angajare. Oamenii lucrează sub un nor de frică și suspiciune. Managerilor le este frică să recunoască și să-și consolideze echipele, deoarece ar putea avea probleme pentru a face acest lucru.

6. Într-un loc de muncă bazat pe frică, respectarea regulilor și evitarea vinovăției (pasarea motanului) sunt prioritățile principale ale fiecărei echipe. Colaborarea, experimentarea și distracția nu au loc in program. Singura grija a angajatilor este sa nu greseasca.

7. Într-un mediu bazat pe frică, managerii vorbesc despre colaborare și implicare, dar nimeni nu le ia în serios. Nu poți obține colaborare sau idei noi de la angajații care se ascund cand vine seful.

8. Într-o cultură bazată pe frică, angajații dispar subit. Fie sunt eliminati ca asa vrea seful, fie sunt atat de determinati sa plece pentru ca ajung sa urasca tot si oricine din acea companie.

9. Într-un loc de muncă bazat pe frică, cei mai deștepți și mai capabili angajați nu sunt promovați. Oamenii care sunt promovați sunt cei care îmbrățișează din toată inima cultura bazată pe frică. Cei care sunt copie fidela a sefului. Cu seful este un catelus ascultator, cu subalternii se transforma intr-o hiena.

10. Într-un mediu bazat pe frică, cel mai greu lucru de făcut este să rămâi uman. Când vă păstrați simțul umorului, căldura și încrederea în pofida fricii, vă puteți aștepta să fiți etichetat ca neprofesionist. Daca vorbesti cu cineva despre ce vezi in companie esti etichetat ca paranoia sau ca o faci pe desteptul.

 Intr-o companie cu experienta nici nu este nevoie sa te dea afara. Prin presiune psihica indirecta (fara sa fii constient de asta) te vor face sa-ti dai demisia si apoi vor spune ca le pare rau ca pleci. 

Daca nu esti receptiv la stimulul de frica sau poate te-ai trezit si iti dai seama cand esti manipulat emotional singura solutie este sa pleci din acel mediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu