sâmbătă, 8 ianuarie 2022

De ce sa nu înjurăm.

La o petrecere cu copii de 4-5 ani un băiat a spus in joaca cuvântul p*la. O mama responsabila care era in apropiere m-a întrebat dacă știu ce sa-i spun copilului in aceasta situație..nu am gasit cuvintele potrivite si am spus ca nu stiu, nu mi se parea potrivit sa fac teorie unui copil daca era si mama lui de fata..

Pentru un copil este un cuvânt nou auzit la copii mai mari sau adulți și e interesant să-l spuna. 

Oamenii care înjură sau "vorbesc urat" fac asta ca să-și exprime tristețea, furia, frustrarea. Ei consideră că "viața este foarte grea" cu ei, le este frica de viață și de tot raul care li s-a întâmplat, se întâmplă și o sa se întâmple. Concluzia lor este că dacă sunt "răi" și se lupta cu orice și oricine așa vor supraviețui. Prin acest comportament se vor înconjura de același tip de oameni cu care să-și împărtășească reciproc aceste probleme. Atât timp cât raul este extern (vecinul, statul, viața cruda) ei consideră că vor lupta împreună. Realitatea este că vor rămâne blocați in suferință și nu vor avea nici o problema sa lupte unii cu alții atunci când unul din ei se va simți neglijat în grup.

Un copil inocent, vesel și curajos nu are de ce să înjure. Dacă va fi în continuare vesel, curajos si ii va respecta pe toti din jurul lui va fi înconjurat de prieteni adevărați alaturi de care va fi fericit și sănătos. Impreuna vor putea face orice vor in viața, fara sa sufere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu