sâmbătă, 8 ianuarie 2022

Suferința psihica este o iluzie

 De ce suferim? In timpul vieții suntem pusi in situații dificile (manifestări ale realității) la care corpul răspunde cu emoții: tristețe, frica, furie. Acestea au rolul sa motiveze creierul să gândească și să vina cu solutii pentru a rezolva problemele care au generat emoțiile.

Din păcate, modul în care ne-a fost programat creierul ne determină să procesam in continuu aceste emoții negative fara să găsim o solutie. Rămânem blocați în aceste emoții care se amplifică, se transforma in depresie,  frustrare, ura, razbunare și ne formăm mental o iluzie a realității în care suferim psihic apoi fizic. In timpul suferinței hormonii generați in corp sunt ca o otravă.

Suferința psihica este rezultatul minții, și este optionala. Orice om are capacitatea să se detașeze de suferința și să-si găsească pacea interioara.

Care este soluția?

Să adăugăm ingredientul secret care se numște iubire. Atunci când mă iubesc și iubesc (pe cineva/ ceva) nu am cum să fac rău.

Când iubesc înseamnă că doresc fericire (binele) pentru cineva/ceva, doresc sa nu sufere. Din păcate multe persoane înțeleg prin iubire ca cealaltă persoana să îi facă fericiti (acea persoana sa fie sclavul/ proprietatea lor).

 In procesul gândirii, la un moment ne dăm seama ca ne facem rau (depresie, frustrare) sau vrem sa facem rău (ura, răzbunare) prin ceea ce gândim, spunem sau facem. Atunci ar trebui sa ne oprim și să căutăm altă soluție care ține cont de iubire. Astfel ne antrenam sa percepem diferit realitatea iar cu timpul o sa ne formăm o alta realitate în care suntem fericiți și sănătoși și dorim binele celor din jur, chiar dacă prin acțiunile lor ne-au făcut rău.

Pasul următor este că vom include în cercul nostru de iubire din ce in ce mai multi oameni. Cand vom vedea că în familia noastră oamenii își fac rău unul altuia prin agresiune verbală sau fizica pentru a "corecta" un comportament al celuilalt va trebui sa ne implicam pentru a le arăta că au puterea sa iubesca și să nu mai faca rău.

 https://youtu.be/7CBfCW67xT8


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu